maandag 3 september 2007

Inleiding

Terwijl ik dit schrijf, zit ik in het hoofdkantoor van Lostboys in Amsterdam. Lostboys is een internetbedrijf, gespecialiseerd in campagnes voor grote bedrijven zoals Mitsubishi, Sportlife en Douwe Egberts, in de vorm van websites en reclames.

Ze doen dus veel met ontwerpen, veel creatieve dingen, maar ook veel programmeren, wat een stuk technischer is. Daarom leek deze stage mij een goed idee: een combinatie tussen creatief en technisch, zodat ik kan kijken wat ik het leukst vind, waar mijn interesses liggen.

Het zit namelijk zo: ik doe op dit moment N&T, het meest technische profiel. Ik weet alleen niet of dat de goede keuze is geweest: het is veel moeilijker dan bijvoorbeeld C&M, het profiel wat meer gaat om talen en kunst. Ook zit je veel langer op school, en over het algemeen is de sfeer in de klas veel minder gezellig, veel serieuzer. Nog een nadeel is dat je met zeer weinig meisjes in de klas zit. In mijn klas: vijf van de dertig. het is dus echt een mannenwereldje, en het zou natuurlijk leuker zijn als het wat meer gemengd was. Dit zijn natuurlijk veel nadelen, waar eigenlijk maar 1 voordeel tegenover staat: je hebt een ruimere keuze uit studies en beroepen. De vraag is alleen: weegt dit voordeel op tegen de vele nadelen? Met deze stage ga ik dat proberen uit te zoeken: kies ik voor technisch of toch voor creatief?

Geen opmerkingen: