maandag 3 september 2007

Logboek: Dag 1


Dit was waar ik de eerste dag de hele dag zat te werken aan m'n weblog/verslag. Om half tien kwam ik bij Lostboys aan, en ik kon bijna meteen 'aan de slag'. Ellen had een goed idee om me een weblog te laten schrijven, wat ook m'n verslag voor de stage zou zijn. Zo kan ik dingen leren over design en photoshop enz, en tegelijk mijn verslag van de stage voor school maken.

Ook had Ellen een programma voor me gemaakt, met elke dag iemand anders met wie ik meeliep. De eerste dag liep ik met Marloes (in het midden van de foto) mee. Zij is een front end specialist, en zij hielp me met het opzetten van een weblog. Ik kreeg een goede laptop, een apple powerbook, en ik kon meteen beginnen met schrijven. Samen met mij waren er nog vijf stagiers, die allemaal een echte stage liepen, voor een veel langere periode. Met 1 van hun, Pim, zat ik de eerste dag te werken.
Het beginnen van m'n weblog ging heel snel en was veel makkelijker dan ik dacht. Je moet alleen even je naam en email-adres invoeren op blogspot.com, en je kan meteen beginnen met schrijven. Dat ging heel makkelijk, en al snel stroomden de woorden uit m'n vingers in het toetsenbord, totdat het half een was. Toen was het uiteraard tijd voor de lunch, die bestond uit twee heerlijke pistoletjes uit de kantine, een blikje cola en een appel.

Na deze korte pauze ging ik verder met het echte werk: het veranderen van de lettertypes en kleuren van m'n blog, en het instellen van een sjabloon. Ook zette ik een foto'tje op m'n blog, genomen met mijn eigen ouwe trouwe casio. Ook nu was het niet echt lastig om te doen allemaal, ook al heb ik geen enkele ervaring met zulk soort dingen.
Toch heb ik denk ik nog best veel geleerd deze dag, vooral over hoe het is geregeld bij Lostboys: mensen werken vrijwel nooit in hun eentje aan een project, er zijn altijd verschillende groepjes. Je hebt bijvoorbeeld een Pickwick groep, die maken samen de website van Pickwick, of de Douwe Egberts groep, enz. Ook heb ik wat geleerd over het maken van een weblog, en misschien ga ik daar nog wel mee door ook, dan schrijf ik gewoon elke dag een klein stukje.

Ik heb heel veel zelfstandig gedaan vandaag, maar ik heb me zeker niet verveeld. Ik was de hele dag bezig met het weblog, achter m'n laptop. Wel denk ik, dat als ik dit morgen ook de hele dag zou doen, dat het wel een beetje saai zal worden. Ook denk ik, dat ik dan niet echt genoeg te doen zal hebben; vandaag had ik namelijk ook de inleiding geschreven, en m'n logboek, morgen heb ik alleen dat logboek.
Ik denk dat het contact met m'n begeleider, Marloes, wel oké was. Ze heeft me geholpen met een paar dingen, zoals het plaatsen van een foto, en me een leuke rondleiding gegeven door het hele gebouw. Met m'n collega stagair, Pim van 23, heb ik eigenlijk nauwelijks gesproken, maar hij was dan ook met iets heel anders bezig.

Ik denk dat ik deze dag een zeven geef: aan de ene kant was het heel leuk om zo zelfstandig aan mijn weblog te werken, aan de andere kant was het niet zo'n uitdaging: het was heel makkelijk om een weblog te maken.

Geen opmerkingen: