dinsdag 4 september 2007

Logboek: Dag 2


Dit is het kamertje waar ik de tweede dag bezig was met het schrijven van dit weblog. Dit keer liep ik mee op de photoshop afdeling, waar ik werd begeleid door ene Kjeld. Hij had het echter heel druk met een grote opdracht voor zijn werk, waardoor hij weinig tijd had. Daarom hielpen de andere mannen van de photoshop afdeling me verder met m'n weblog.

Toen ik bij Lostboys aankwam, haalde ik als eerst mijn laptop uit mijn kluisje, waarna ik meteen aan de slag ging. Kjeld had het idee om een header (stukje wat bovenaan de pagina die je nu leest staat) voor mijn blog te maken, in photoshop. Dit bleek alleen erg lastig te zijn, vooral ook omdat het erg lastig was deze header up te loaden: het duurde heel lang, en als het was gelukt wilde hij hem niet opslaan. Wel lukte het om een (simpele) header te maken in photoshop, maar het was jammer dat ik deze niet echt oop m'n site kon zetten. Ik was de hele ochtend zoet met het zoeken van inspiratie voor m'n header, en met uitzoeken hoe hem op m'n blog kon zetten. Ook was ik aan het uitzoeken hoe je links op je weblog kon plaatsen, wat een stuk lastiger was dan ik dacht. In ieder geval was dit al een stuk moeilijker dan wat ik gisteren had gedaan. Ik had best veel hulp van Michel nodig, omdat die header maar niet op het internet wilde. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat er waarschijnlijk dingen in HTML veranderd moesten worden. Morgen ga ik meelopen met een HTML specialist, dus dat komt morgen wel. Om half 1 was het pauze, en begon ik aan de lunch die uit hetzelfde bestond als wat ik gisteren had genuttigd.

Na de pauze ging ik weer naar de achtste verdieping, afdeling creatief. Ik ging verder met m'n header, en keek ik naar het lettertype wat ik ging gebruiken, van de website dafont.com. Ook werkte ik verder aan het schrijven van het stuk wat u nu aan het lezen bent. Dat ging goed, behalve dat ik het er niet echt mooi uit vond zien: veel te veel lange stukken tekst. Ik zette dus wat meer foto'tjes erop, zodat er wat meer ruimte was. Dit is bijvoorbeeld iets wat er bij de designers aan de muur hing:

Ik heb vandaag ook best veel zelfstandig gedaan, maar ik had toch meer contact met m'n begeleiders dan gisteren. Dat kwam vooral omdat het een stuk lastiger was, wat ik aan het doen was. Daarom heb ik ook veel meer geleerd: ik ken de basisbeginselen van photoshop nu, dus ik weet hoe ik kleine simpele plaatjes in elkaar moet zetten. Ik denk dus dat deze dag veel productiever is geweest dan dag 1, en het contact met m'n begeleiders ook veel beter was. Deze dag krijgt van mij een 7.5.

Geen opmerkingen: